Opšta bolnica "Medical Centar" je osnovana 1995. godine od strane prim. dr Mladena Stojanovića, specijaliste anesteziologije sa reanimatologijom i intenzivnom terapijom. Svoje profesionalno, životno, kao i desetogodišnje iskustvo načelnika anesteziologije u Švajcarskoj bolnici "Hôpital de La Tour" uložio je u ovu savremenu bolnicu. U početku je dominantna delatnost bila estetska i plastična hirurgija, kao i ginekologija. Obavljene su brojne operacije, a ubrzo je klinika stekla izuzetnu reputaciju u ostalim oblastima medicine.

Oktobra 2003. godine Medical Centar je preseljen u novi, funkcionalan namenski prostor. To je ustanova sa svim neophodnim elementima klasične bolnice - dve operacione sale, bolesnički apartmani i ordinacije sa najmodernijom opremom. Recepcija i prateće prostorije su podređene maksimalnoj udobnosti i sigurnosti pacijenta.

Medical Centar je ustanova gde se integralno brine o prevenciji i lečenju pacijenata, kao i tome da se zadobije i održi poverenje onih koji svoje zdravlje stavljaju u ruke eminentnih stručnjaka. Klinika prati najsavremenije tokove u svetu pri nabavci medicinske opreme, kao i novih metodologija, tako da pacijenti dobijaju kompletne usluge prema najsavremenijim svetskim standardima u lečenju i operacijama.